• september

    11

    2022
  • 420
  • 0
Måla din brevlåda

Måla din brevlåda

Valet av brevlåda är inte alltid självklart, och ibland finns inte den brevlåda som kompletterar huset perfekt på marknaden. När det gäller val av brevlåda kan man gå lite olika vägar. En del väljer en brevlåda som lyser upp huset medan andra väljer en brevlåda som smälter in mer i miljön. Det finns även många slags brevlådor att köpa. Låsbara alternativ inkluderar botten-, sido- och toppöppning. Vissa står på marken, andra är fästa i väggar eller staket.

För dig som vill skapa din egen brevlåda, se nedan för fyra olika alternativ.

Bygg din egna brevlåda

Om du önskar en din egna touch på brevlådan kan du skapa den från grunden eller modifiera en befintlig brevlåda.
Här följer några instruktioner om att gör en brevlåda i trä. Det här är dock ett ganska vanligt alternativ och vill du ha en specialtillverkad brevlåda egna funktioner och utseende så kan det vara värt att läsa vidare.
Ett annat alternativ är att gjuta din betongbrevlåda.

Vid tillfälle av att förslagen ovan inte är exakt vad du föreställt dig finns även möjligheter att köpa en färdig brevlåda och bygga om den för att passa dina önskemål.

 

Måla brevlådan

Det enklaste sättet att skapa din egen brevlåda är att måla om din brevlåda eller tillföra andra externa modifieringar. Postlådor är ofta gjorda av plåt eller trä och är relativt lätta att måla om. Men se till att du använder rätt färger för rätt material.

 

Måla en plåtbrevlåda

Om det är en gammal postlåda är det viktigt att grunda den väl och ta bort all rost. Efter att du slipat hela och tagit bort rost är det dags att applicera en primer. Grundfärgen ska vara speciellt designad för metall. Detta eftersom det innehåller rostskyddsmedel och håller postlådan fin längre. Efter det kan du måla brevlådan i önskad färg och design.

 

Måla postlådor i trä

För gamla träpostlådor kan du behöva se till att postlådan är intakt och att träet inte är ruttet. Om ditt virke är ruttet eller din brevlåda är sprucken är det bäst att köpa eller bygga en ny.
Precis som med plåtlådan ovan är det viktigt att slipa och grundmåla brevlådan innan du börjar måla annat som mönster.

Det finns många sätt att måla en brevlåda för att få den att sticka ut på gatan. Valet av andra färger än svart, grönt och grått påverkar mycket i sig.
Utöver färg kan man enkelt designa sin brevlåda med olika mönster eller avbildningar.

 

Dekorera din brevlåda

Det finns flera sätt att göra din brevlåda till din utan att använda färg. Flera företag låter dig beställa klistermärken som till exempel representerar din familj för montering på brevlådan.

Du kan också skapa olika typer av collage själv med hjälp av klistermärken, tidningsurklipp och foton. När du fäster ett foto, använd ett starkt klart lim och täck sedan hela ytan med en klarlack som är gjord för just det materialet.

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se