• november

    9

    2022
  • 297
  • 0
Måla ytor som utsätts för värme

Måla ytor som utsätts för värme

Finns det en värmebeständig färg som kan användas i rum eller på platser med högre temperaturer? Till exempel vid värmepannor, kaminer, skorstenar, utegrillar etc. Vill du måla dessa ytor utvändigt är speciell sprayfärg bäst. Gemensamt för dessa områden är synligt slitage. Galler som används för intensiv användning utsätts med tiden för värme, vilket gör att färgen skadad och flagar av. Värmebeständig sprayfärg återupplivar grillen.

Som med alla sprayer, arbeta utomhus, helst en lugn dag. Kom också ihåg att använda ett skyddande munskydd och bra handskar när du applicerar färgen.

Värmebeständig färg brukar i regel klara mellan 200 och 600 grader, beroende på vald produkt.

 

Värmebeständig färg eller skyddsvax

Sprayfärg är bäst för metalldelar. Tittar man på andra material fungerar detta sällan och resultatet är ofta dåligt. Om du till exempel vill måla om i ett varmt rum har du andra alternativ. Låt oss säga att du vill hitta en ny nyans till din bastu som tål höga temperaturer. Då bör du välja en annan lösning än rena färger.

Utöver färg kan du även använda färgade skyddsvaxer. Skyddsvax är ett måste eftersom det ger det nödvändiga skyddet för golvlister, paneler och dörrar. Ger längre livslängd och förhindrar skador. Applicera vax på ytan av träet i fråga efter att det har oljats.

Pigmenterat skyddsvax ger dig en personlig bastu

Du kan välja till exempel mörkgråa, mörkbruna eller vita toner. Det finns många möjligheter att experimentera och skapa din egen bastu.

När det kommer till själva bastuaggregatet gäller dock ovanstående lösningar. Värmebeständig sprayfärg bör användas. Om du ska spraya den på plats kan du täcka baksidan med en stor bit kartong för att minimera färgstänk!

 

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se