• januari

    2

    2023
  • 259
  • 0
Populära färger 2023

Populära färger 2023

Låt oss ta en närmare titt på några av det gångna årets hetaste färgtrender.

 

Grön färg

De gröna färgerna ger ofta associationer till naturen. Det är populärt med både en mattare ton eller en brytning av grått. Den gröna färger finns i många olika nyanser för att passa alla hem – allt från ljusa, luftiga färger till djupare nyanser.

Grönt brukar symbolisera välbefinnande och är en naturlig stressreducerare, vilket är väldigt viktigt. Gröna toner passar de flesta rum i huset.

 

Jordfärger är trendiga

En jordnära färg anses vara något återhållsam, lugn och harmonisk. Här kan du hitta varma nyanser från grått till gult, samt varma nyanser som matt och skimrande, brunt och beige.

Det är vår hörnsten för hållbarhet, men sticker ut för sina tidlösa färger och nyanser. En annan populär variant på det jordnära temat är mer mysiga toner som bränt rött, dämpad rosa och varm persika.

Vi håller oss inte bara till naturliga eller matta färger utan även pastelliga färger. Tanken är att dessa färger ska passa till både vardagsrum och barnrum. Nyanserna av rosa, grönt, blått eller gult som används fungerar bra som både bas- och accentfärger. Mjukhet. Fördelen med pasteller är att de skapar en helhetslook – en ljus och hemtrevlig känsla.

 

Djupare och mörkare färgalternativ

En annan trend i år som skiljer sig lite från de andra är att föra in djupare och mörkare färger i hemmet. Dessa nyanser får dig att känna dig bekväm på ett nytt sätt. Anmärkningsvärda färger inkluderar gult, lila, blått och lavendel. Det är alltså inget fel med att använda individuella och unika färger i huset året runt.

 

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se