• mars

    25

    2022
  • 159
  • 0
Spraymåla dina möbler, varför?

Spraymåla dina möbler, varför?

Spraymålning blir mer och mer populärt och är inte längre bara en graffititeknik. Många människor är redan medvetna om fördelarna med sprayfärg. Du får en slät yta utan pensel- eller rullmärken, enkel tillgång till varje detalj och tillgång till skrymslen och vrår oavsett vad du målar. Och viktigast av allt, det är mycket snabbare.

”Spraymålning är ett snabbt och enkelt sätt att måla svåra och tidskrävande ytor som stolsben och ryggstöd.”

Vi rekommenderar att du använder sprayfärg, speciellt för möbler och snickerier. Sprayfärg är ett snabbt och enkelt sätt att täcka tidskrävande och arbetskrävande ytor som stolsben och ryggar. Den klassiska sprayfärgen vi rekommenderar för möbler är Montana Gold. Akrylbaserad färg med mycket lågt flöde, lätt att applicera struktur och mekanik. Färgen är matt, men vill du göra den blank så måla den med en klar Tech-lack från samma tillverkare.

 

Måla inte inomhus!

Rekommenderas inte för spraymålning inomhus. Färgångor är starka och kan orsaka huvudvärk och illamående i trånga utrymmen. Dessutom är risken stor att färgen från flaskan sprider sig.

 

Sprayfärg på möbler

Spraymålning bör göras utomhus där det inte blåser stark vind. Välj en plats så långt som möjligt från din bil, hus eller andra föremål som du inte vill bli smutsiga och täck marken runt möblerna med kartong eller plast.

 

Förberedelser är viktigare än någonsin

Som med alla färger är förberedelser mycket viktigt för god sprayfärgsvidhäftning. Skrapa bort den gamla färgen och putsa träet väl. Skrapa bort färg som inte går att ta bort med en fil och rugga upp ytan. Efter att ha slipat all grovhet, torka försiktigt bort allt slipdamm från möbeln.

Generellt krävs ingen grundfärg när man målar med sprayfärg, men man kan även spraya direkt. Håll burken cirka 1 fot från ytan som ska målas. Tryck på burken tills den är täckt av färg och tryck sedan lite till. Applicera 2-3 tunna sprayer istället för tjocka lager. Låt färgen torka mellan slagen.

Klarlacken ger en snygg och hållbar finish. Montana Gold har en matt finish, men du kan applicera en klarlack över den om du föredrar en glansig finish. Detta är särskilt bra för utemöbler eftersom det inte bara rengör ytan utan också skyddar den från UV-strålar. Efter det rekommenderas det att lacka möblerna. Detta eftersom det kan förbättra färgen på dina möbler avsevärt utan friktion.

Om du har möbler som behöver målas om, prova att spraymåla dem. Snabbt och enkelt att få bra resultat första gången.

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se