• januari

    24

    2022
  • 158
  • 0
Tips när du ska måla husfasaden

Tips när du ska måla husfasaden

Målning

Det är viktigt att se sig omkring på närliggande hus när ni väljer vilken färg huset ska målas om i då färgproverna i byggvaruhus inte alltid ger en äkta representation av hur resultatet kommer att bli. Att hitta rätt färg denna väg är alltid lättare än i en färgaffär. Var uppmärksam på naturen och omgivande byggnader och att färgen smälter in bland de andra husen något.

Välj lämplig färgtyp

I de flesta fall är det bäst att använda samma typ av färg som tidigare. Det vill säga olja på olja, akryl på akryl och så vidare för att säkerställa vidhäftningen av färgen.

Bra verktyg ger bra resultat

Snåla inte in på dina verktyg! En bra pensel, en stadig stege och bekväma kläder kommer att göra jobbet lättare och roligare. Finjobb kan också göras med en bra skrapa och pensel. En S-krok som monteras på stegen är att rekommendera för att slippa hålla i burken väl på stegen. Behöver du byggnadsställningar eller hiss för att måla fasaden så går det att hyra.

Var noggrann

Speciellt vid grundarbetet är det viktigt att vara mycket noggran då det lägger grunden för ett bra resultat. Skrapa bort lös färg och tvätta fasaden vid behov, men var försiktig när du använder högtryckstvätt då vattnet lätt kan tränga in i panelerna.

 

Måla på en molnig dag

Både regn och sol är skadligt när man målar ett hus. För hög luftfuktighet kan skada fasaden och för mycket solljus gör att färgen torkar för snabbt och inte tränger in ordentligt i träet. Börja med att måla skuggsidan och gå sedan runt huset och måla där solen inte ligger an.

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se