• oktober

  19

  2022
 • 186
 • 0
Välj den perfekta färgen för ditt sovrum

Välj den perfekta färgen för ditt sovrum

Att välja en sovrumsfärg och skapa en lugn och behaglig miljö. Hur bra vi mår och hur avslappnade vi är i vårt sovrum är väldigt viktigt för vårt välmående. Ett mysigt sovrum hjälper dig att sova bättre på natten och vakna utvilad och produktiv. Medan vad som är mest uppskattat när det gäller stil och kombination av färger varierar från person till person, vissa färger är mer populära än andra när det kommer till sovrum eftersom de sägs ge lugn och ro.

Flera studier har gjorts om färgens effekt på oss. Vissa färger gör oss glada och energiska, andra färger gör oss mer aktiva och några lugnar oss och hjälper oss att fokusera. Så det är klart att färgerna du väljer på väggarna i olika rum gör stor skillnad.

 

Rofyllda färger

Här är några bra sovrumsfärger som har visat sig vara fördelaktiga för avkoppling och harmoni. När allt kommer omkring är vad du anser vara vackert i slutändan en smaksak. Ja, vi människor är väldigt olika i detta avseende. En annan viktig aspekt när du väljer färg är förstås vilken typ av inredning du har. Men å andra sidan kan du också välja en färg som kompletterar dina andra utsmyckande och skapar kontrast.

 • Blå:
  Blått slappnar av i kroppen och får oss att känna oss lugna och harmoniska. Till sovrummet rekommenderar vi att välja en lite mörkare och varmare blå, men komplettera gärna med ljusare nyanser på snickeri och textilier.
 • Grön:
  Grönt är en säker färg. Kanske påminner detta oss om hur våra förfäder levde i naturen. Denna färg gör det lätt att känna harmoni i ett varmt grönt rum och sägs avvärja mardrömmar. Men för mycket grönt kan göra dig allt för bekväm.
 • Brun:
  Sovrummet i engelsk stil kan uppnås med hjälp av en elegant brun färg. Här kan den kombineras med mattor i ljusa nyanser som grönt eller blått. Enligt inredningsexperter är detta den hetaste färgen i sovrum just nu. Kanske får det oss att känna oss mer rationella.
 • Nyanserade färger:
  När du tittar på en på färgscheman är det viktigt att inte välja en färg för snabbt. Färgen på väggarna i ett rum är något annat från demofärg i butik. Därför är det viktigt att ta med sig färgprover hem för att provmåla på väggen. Du kan sedan se hur färgerna reflekterar solljus, kvällsbelysning, mörker etc. Utforska färgerna över tid för att hitta den perfekta matchningen för ditt rum.

 

Fler tips

Därför är det som regel mörka toner som skapar den rätta harmonin i sovrummet. Många tyger är också bra för att skapa lugn och trygghet: draperier, kuddar, filtar och mattor hjälper också till.

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se