• juli

    22

    2022
  • 221
  • 0
Välj rätt färg till din garderob

Välj rätt färg till din garderob

Du kan enkelt piffa upp din gamla garderob genom att måla om den i ljusa färger. Att blåsa liv i en gammal garderob är lätt. De flesta äldre skåp, är konstruerade av en solid ram, och vissa används även massivt trä. I dessa fall är det dumt att ersätta dem med nya industriprodukter av lägre kvalitet. Måla istället om garderoben och gör den till din!

Välj dina färger noggrant

När du målar om en garderob på utsidan, tänk på det på samma sätt som du skulle tänka på kring väggarna i ditt hem. Välj det du tycker ser bra ut och som är smidigt att hålla rent.

Vitt är såklart bra, men om det verkar för kallt och hårt, välj något mjukare gråa eller ljusa och behagliga pasteller.
Med de ljusare färgerna så är det omöjligt stt gå fel!

Färgen är inte bara fin, utan uppfyller även andra önskemål.

 

Ljusa färger är bäst

Matta färger absorberar inte bara ljuset i din garderob, utan de absorberar smuts bättre än andra färger! Smuts kan snabbt torkas bort på blank färg och lackfärg. Om du har otur kladdar matta färger lätt medan glansiga inte gör det och resultatet av den matta färgen upplevs sämre. Kläder ska sitta tätt mot kroppen, så viktigt är att du väljer färger som inte avger lukt och gifter. Välj vattenbaserade färger, gärna miljövänliga.

Gå till butiken och köp en snabbtorkande färg med låg odör! Många människor lider av huvudvärk på grund av den starka färgade lukten som tar lång tid att försvinna när den väl sätter sig i kläderna. Garderoben är ett litet slutet utrymme som bara kan öppnas från ena sidan, så ventilationen är svår.

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se